Anul inaugurărilor, în municipiul Buzău. Noul sediu UPU și clădirea Bibliotecii vor deveni funcționale în acest an

Anul inaugurărilor, în municipiul Buzău. Noul sediu UPU și clădirea Bibliotecii vor deveni funcționale în acest an

2024 este anul în care se vor inaugura două mari investiții derulate de Consiliul Județean Buzău. Este vorba despre noul sediu al UPU-SMURD, de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, dar și de reabilitarea sediului Bibliotecii Județene Buzău, de pe B-dul Unirii.

În ceea ce privește noul sediu al UPU-SMURD, conducerea Consiliului Județean speră că acesta va fi inaugurat cel târziu la jumătatea acestui an. Clădirea este finalizată complet încă din decembrie, însă, în prezent, se fac achizițiile pentru aparatura și mobilierul care vor dota noua structură.

Extinderea UPU-SMURD a presupus construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală la peste 1000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1000 de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Valoarea investiției se ridică la 6 milioane de euro, sumă care include și dotarea secției de urgențe cu aparatură medicală nouă și mobilier. Consiliul Judeţean Buzău a contribuit cu peste două treimi din sumă, restul fiind contribuția Uniunii Europene.

Tot în acest an, se vor finaliza lucrările de reabilitare a sediului Bibliotecii Județene. Chiar și pe timp de iarnă, mai ales la interior, s-a lucrat de zor, așa că se așteaptă ca în acest an, investiția să fie gata de inaugurare.

Timp de 5 ani, clădirea de pe B-dul Unirii va funcționa ca centru expozițional dedicat promovării tradițiilor buzoiene dar și a unor obiective turistice din județ. La subsolul imobilului, va fi amenajată o expoziție de vinuri din zona Buzăului, iar la etaj, vor apărea spaţii destinate promovării obiectivelor turistice. La parter, aula „Basil Iorgulescu”, care își va recăpăta grandoarea de altădată, va găzdui evenimente culturale cu caracter local, dar și național.

Modernizarea clădirii Bibliotecii Județene s-a realizat în procent de 85 la sută, cu fonduri europene nerambursabile, 13 la sută, cu fonduri nerambursabile din bugetul național, iar 2 la sută este cofinanțare din partea Consiliului Județean.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și