Aniversarea ”medicului fără de arginți”. S-au împlinit 137 de ani de la nașterea scriitorului.

Aniversarea ”medicului fără de arginți”. S-au împlinit 137 de ani de la nașterea scriitorului.

Vasile Voiculescu, buzoianul emblematic din cultura României, a fost omagiat ieri de o parte dintre oamenii de cultură ai Buzăului, la împlinirea a 137 de ani de la naștere. Evenimentul s-a desfășurat la bustul scriitorului, amplasat de Primăria Buzău în parcul ”Vasile Voiculescu” de lângă Palatul Comunal.

Pe 13 octombrie 1884, s-a născut la Pârscov Vasile Voiculescu, ”medicul fără de arginți”, poet creștin, prozator și dramaturg român.

Ieri, scriitorii și publiciștii buzoieni au participat la un eveniment cultural omagial dedicat marelui buzoian, în parcul care-i poartă numele, amenajat lângă Palatul Comunal, unde Primăria i-a amplasat un bust.

Scriitorul Dumitru Ion Dincă le-a împărtășit celor prezenți amănunte, mai mult sau mai puțin știute, despre marele scriitor buzoian, născut la Cislău, acolo unde se află și casa memorială.

Primarul Constantin Toma, consideră că dezvoltarea unei comunități nu este posibilă fără cultură și că personalitățile Buzăului trebuie scoase în evidență pentru a servi ca modele pentru generațiile tinere.

Manifestarea a fost încheiată cu o depunere de flori la bustul celebrului buzoian de către reprezentanții Centrului Cultural ”Al. Marghiloman”, ai Primăriei și ai Bibliotecii Județene ”V. Voiculescu”.

La Buzău, alături de filiala buzoiană a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România , au fost prezenți și reprezentanții organizator evenimentului dedicat omagierii lui Vasile Voiculescu, Centrul Cultural ” Alexandru Marghiloman”, Biblioteca Județeană ”V. Voiculescu”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și