Andreescu, la Muzeu. Buzăul deține două lucrări ale marelui pictor

Andreescu, la Muzeu. Buzăul deține două lucrări ale marelui pictor

Într-o perioadă în care marele pictor impresionist român Ion Andreescu a fost sărbătorit cu fast la Buzău, buzoienii își doresc mai mult ca oricând ca Municipiul Buzău să intre în posesia unei lucrări semnate de artist. Puțini știu că deja există două lucrări care aparțin Muzeului Județean, una dintre ele expusă permanent publicului. Tabloul „Vas cu flori”poate fi văzut pe simezele expoziției permanente de „Artă Contemporană”

Săptămâna trecută Buzăul a sărbătorit un secol și jumătate de impresionism în lume vernisând o expoziție cu 22 de lucrări originale ale marelui pictor Ion Andreescu.

De asemenea, în pasajul Unirii a fost amenajată o expoziție permanentă cu fotografii ale unor opere de artă care aparțin lui Andreescu și care, cele mai multe, au fost pictate în orașul nostru.

Artistul a trăit la Buzău mai mulți ani și multe dintre picturile lui sunt inspirate din oraș, din Pădurea Crâng și din împrejurimi.

Comunitatea buzoiană l-a îndrăgit și Primăria Buzău de atunci i-a oferit o bursă de studii la Paris.

Primarului Toma i-a fost adresată rugămintea ca Municipiul Buzău să achiziționeze măcar o lucrare a marelui pictor, care să aparțină orașului.

Muzeul Județean Buzău deține în patrimoniu 2 lucrări semnate de Ion Andreescu, una expusă publicului în cadrul expoziției permanente de Artă Contemporană, iar cealaltă pusă la conservat.

Cele două lucrări au ajuns la Muzeul Județean cu mulți ani în urmă, în perioada comunistă, când o mulțime de opere de artă au intrat în instituțiile muzeale și, unele, în casele potentaților vremii.

Toți cei care admiră arta marelui pictor impresionist Ion Andreescu, pot vedea cele 22 de lucrări originale expuse  la Galeriile de Artă cu același nume și săptămâna aceasta.

Tabloul „Vas cu flori” de la Muzeul Județean poate fi văzut oricând alături de alte lucrări de referință semnate de mari artiști români contemporani.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și