Publicat la: 22.01.2021. 19:24 / 556 views

AMENZI RECORD, DUPĂ INCENDIU. 175.000 DE LEI, VALOAREA TOTALĂ A SANCȚIUNILOR

Verificările efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Buzău, după producerea incendiului puternic de la depozitul de deșeuri reciclabile (electrocasnice) de la ieșire din oraș, pe șoseaua Pogonele, s-au încheiat cu amenzi uriașe.

incendiu 4Potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Mediu, sancțiunile au fost aplicate atât pentru poluarea produsă de fumul gros rezultat în urma incendiului, cât și pentru lipsa ori nerespectarea unor autorizații de mediu pentru desfășurarea activităților din depozit.

Comisarii au dat trei amenzi, în sarcina companiei deținătoare a societății de reciclare, dar și firmei respective. 100.000 de lei, a fost amenda pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu. Pentru lipsa unei documentații de la Agenția de Mediu, sancțiunea pecuniară a fost de 60.000 de lei, iar pentru depășirea limitelor de emisie, în urma incendiului, amenda a fost de 15.000 de lei.  

De asemenea, Garda de Mediu a interzis orice activitate la depozit, până la obținerea tuturor avizelor de mediu. 

Reamintim că, marți, în jurul prânzului, la depozitul situate pe șoseaua Pogonele, la ieșire din orașul Buzău, spre Țintești, a izbucnit un puternic incendiu cu degajare uriașă de fum, ISU emițând atunci pentru buzoieni un mesaj prin RO-ALERT. Nu mai puțin de 30 de ore a durat intervenția a zeci de pompieri buzoieni, sprijiniți de colegi din alte județe, pentru lichidarea incendiului. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!