Amendă usturătoare pentru Primăria Siriu. Ce au descoperit comisarii de mediu?

Amendă usturătoare pentru Primăria Siriu. Ce au descoperit comisarii de mediu?

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat o amendă de 60 de mii de lei Primăriei Siriu după ce au constatat că acțiunea de sortare a deșeurilor reciclabile se realiza într-un spațiu fără autorizație de mediu. Inițial, autoritățile au fost sesizate de localnici, dar după aceea verificările au scos la iveală neregulile din zonă.

Localnicii din Siriu au sesizat comisarii de mediu cu privire la modul în care se defășoară  activitatea de colectare a deșeurilor reciclabile din deșeurile menajere preluate de la populație, fără a respecta condițiile impuse de legislația de mediu.

În urma sesizării, s-a impus de către comisarul general al Garzii Naționale de Mediu, ca o echipă de control să meargă la Siriu. Aici s-a constatat că se desfășura activitatea de colectare a deșeurilor reciclabile amestecate, de la populație, de sortare a acestora într-un spațiu neautorizat. Comisarii de mediu au aplicat o amendă în valoare de 60.000 lei Primăriei Siriu, pentru efectuarea de activități cu impact semnificativ asupra mediului, fără deținerea autorizației de mediu, de interzicere de desfășurare a acestei activități, cât și de salubrizare a locului în care au fost depuse deșeurile și de predare a acestora la societăți autorizate în vederea valorificării și eliminării, conform prevederilor legale. (Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și