”AM SCĂPAT! SUNTEM LA FINALUL VALULUI”

”AM SCĂPAT! SUNTEM LA FINALUL VALULUI”

Revenirea treptată la normalitate, pe care în urmă cu trei săptămâni nu o întrevedea nimeni, este cuvântul pe care, în sfârșit, îl pot spune medicii epidemiologi. În județul nostru, datorită scăderii semnificative a ratei de infectare, în spitale încep să fie tratate și cazurile pe care doctorii nu le puteau onora luna trecută.

Suntem într-o perioadă în care numărul noilor îmbolnăviri nu mai provoacă îngrijorare. Scăderea ratei de incidență la nivelul județului și, în special, în municipiul Buzău, se simte și în sistemul sanitar, unde nu mai există o preiune uriașă precum cea de luna trecută. În acest context, medicii epidemiologi afirmă că suntem la finalul valului patru al pandemiei.

Relaxarea dată de numărul mic de noi cazuri de COVID permite spitalelor să reînceapă activitatea normală.

Autoritățile din sănătate speră ca, până săptămâna viitoare, unitățile sanitare să revină la situația de dinaintea debutului valului patru. Singura unitate medicală care va rămâne exclusiv de suport COVID va fi Spitalul Nehoiu.

Județul Buzău a depășit, astăzi, pragul de 800 de decese în rândul pacienților infectați cu COVID, de la începutul pandemiei. Patru decese au fost anunțate de Direcția de Sănătate Publică. În ultimele 24 de ore, tot potrivit DSP, au fost înregistrate 36 de noi îmbolnăviri și două cazuri de reinfectare cu coronavirus.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și