Publicat la: 30.03.2015. 20:57 / 5.284 views

ALUNECĂRI DE TEREN GRAVE ÎN JUDEŢ LA MĂGURA, SĂRULEŞTI, RACOVIŢENI ŞI COLŢI

PROBLEME LA COLŢI, SĂRULEŞTI, RACOVIŢENI ŞI MĂGURA.

ALUNECARE TEREN

Judeţul nostru are din nou probleme din cauza ploilor. Deşi nu au fost însemnate din punct de vedere cantitativ, ele au fost de lungă durată iar precipitaţiile au erodat pământul care a luat-o la vale în mai multe localităţi de deal şi de munte.

La Colţi este o situaţie mai specială, pentru că, alunecarea declanşată în primăvara trecută ar fi trebuit stabilizată demult.

Este vorba de 3 miliarde lei vechi care ar fi trebuit folosiţi pentru stabilizarea şi consolodarea zonei. O suprafaţă de aproximativ 600 metri patraţi, care cuprind şi o porţiune din drumul DC 69, care face legătura între Colţi şi Colţii de Jos, a luat-o la vale. Pe drum nu mai pot circula decât tractoarele forestiere. În caz de urgenţă, nici ambulanţa şi nici autospecialele de pompieri nu pot trece.

O singură casă de la Colţi s-ar putea afla în pericol de a fi afectată dacă alunecarea de teren s-ar amplifica.

Alte alunecări s-au produs între Racoviţeni şi Budrea, ce pune în pericol drumul comunal DC 115, dar şi la Săruleşti, unde drumul judetean spre Bisoca risca sa devina impracticabil. Aici s-a reactivat o alunecare mai veche, ce a cuprins inclusiv stalpii de iluminat.

Şi la Măgura, s-a reactivat alunecarea de teren pe DN 10, care a fost afectat pe o lungime de aproximativ 10 metri lungime şi 1 metru lăţime.

De asemenea, malul stâng al pârâului Câlnău s-a erodat şi ameninţă afectarea drumului DJ 220, aflat la 4 metri depărtare de el.

Din păcate, ploile vor continua şi în următoarele zile şi ar putea agrava situaţia.

 

 

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!