Publicat la: 20.01.2020. 19:09 / 876 views

ALERTĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ. 12 BUZOIENI AU PRIMIT DIAGNOSTICUL DE GRIPĂ

În Buzău, e alertă de sănătate publică după ce mai multe persoane au ajuns în ultima săptămână la spital iar testele rapide au indicat prezenţa virusului gripal. Numai în acest weekend, la Spitalul Judeţean Buzău, 12 buzoieni au primit diagnosticul de gripă, în urma testului rapid.

upu extA fost extrem de aglomerat la camera de gardă a celui mai mare spital din Buzău. În weekend, numeroşi buzoieni au ajuns la urgenţe având simptome specifice gripei, unii prezentând chiar insuficienţă respiratorie. În cazul a 12 pacienţi, testele rapide au indicat prezenţa virusului gripal de tip A sau B.  iar cei mai afectaţi sunt copii. Dintre cei 12 bolnavi, doar unul este adult, restul sunt copii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani. Copiii prezentau  febră foarte mare, cefalee, unii  vărsături.

Din cauza stării grave în care se aflau, 4 copii au fost transferaţi la Spitalul Victor Babeş din Capitală. Ei aveau insuficienţă respiratorie iar medicii buzoieni au decis că cel mai bine pentru ei e să fie trimişi la un spital din Bucureşti.

Potrivit informaţiilor furnizate de specialiştii în sănătate publică, cei mai mulţi dintre copiii prezentaţi la UPU cu simptome de gripă provin de la Centrul de Asistenţă Maternală. Medicii atrag atenţia părinţilor să se prezinte cu copiii la medic încă de la primele simptome pentru a nu permite bolii să se agraveze. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!