Publicat la: 26.05.2019. 20:37 / 956 views

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 ŞI REFERENDUM. REZULTATE EXIT – POLL CURS – AVANGARDE: PSD: 25,8%, PNL: 25,8%, USR-PLUS: 23,9% / ALDE, SUB PRAGUL ELECTORAL. PREZENŢĂ RECORD LA URNE.

PSD şi PNL sunt la egalitate potrivit primelor rezultatele exit-poll la alegerile europarlamentare 2019 şi referendum. CURS şi Avangarde au fost singurele case de sondare care au fost acreditate pentru a efectua în ziua alegerilor europarlamentare 2019 şi a referendumului pe justiţie să facă un sondaj de tip exit-poll.

alegeri 2Rezultatele la alegerile europarlamentare 2019 şi la referendum, aşa cum reies din exit-poll -ul CURS-Avangarde, sunt valabile pentru ora 19:00. Eşantionul pentru exit-poll a fost format din 400 de secţii de votare. Acesta a fost stratificat, pe mediile urban şi rural şi pe regiuni istorice. Au fost utilizaţi 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date şi experţi în coordonarea cercetării şi analiza datelor, din partea celor două institute.

Numărul de persoane intervievate a fost de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar a fost de circa 18%. Având în vedere ponderea refuzurilor şi alte dificultăţi întâmpinate în secţiile de votare, independente de institutele de sondare, marja teoretică de eroare prevăzută pentru ancheta realizată în eşantionul de secţii de votare din România este de +/-2%, la un nivel de încredere de 95%, precizează autorii cercetării. Eşantionul construit pentru exit-poll nu a inclus secţii de votare din străinătate.

PSD: 25,8%

PNL: 25,8%

USR-PLUS: 23,9%

ALDE: 4,9%

UDMR: 5,4%

PMP: 5,2%

Pro România: 5,7%.

Alţii- 3,3%

Prezenţa pe ţară la alegerile europarlamentare a fost, duminică, până la ora 21,00, când s-au închis urnele, de 49%.

Prezenţa pe ţară la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis a fost de 41,27%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central, fiind depăşit pragul de validare.

În judeţul Buzău, pentru alegerile europarlamentare au votat 48,57% dintre alegători, iar pentru referendum – 38,20%.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!