Al treilea pod. Din Republicii în Zona Industrială peste calea ferată

Al treilea pod. Din Republicii în Zona Industrială peste calea ferată

Un al treilea pod peste calea ferată ar putea fi construit la Buzău. Pe colo vor putea trece cu mașinile, bicicletele și alte vehicule, dar și pe jos, peste 20 de mii de buzoieni care lucrează în Zona Industrială. Podul urmează să fie construit din fonduri proprii.

Municipiul Buzău mai are multe proiecte de terminat și, după câștigarea alegerilor locale, edilii au mai pregătit încă pe atâtea pentru următorii patru ani.

Toate aceste proiecte sunt pe fonduri europene, la care se pot adăuga și alte proiecte, care vor fi finanțate din alte fonduri.

Una dintre viitoarele investiții se referă la construirea unui pod nou peste calea ferată, care să lege orașul de Zona Industrială, degrevând astfel pasarela de la Drăgaică, în special în orele de vârf.

Zona de intravilan pentru dezvoltartea economică a Buzăului va fi extinsă prin noul Plan Urbanistic General și va crește cu 775 de hectare, până în proximitatea autostrăzii A7.

Astfel Buzăul se va îmbogăți cu o nouă lucrare de artă, un pod rutier și pietonal care va asigura trecerea peste calea ferată mai rapidă pentru mii de buzoieni care lucrează sau locuiesc în cartierele din Zona Industrială.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și