AJUTOARE PENTRU APICULTORI. SPRIJIN FINANCIAR PENTRU HRANA ALBINELOR

AJUTOARE PENTRU APICULTORI. SPRIJIN FINANCIAR PENTRU HRANA ALBINELOR

Apicultorii români au avut unul dintre cei mai slabi ani din ultimii 40 iar producţia de miere a fost extrem de redusă.

stupi_albineMulţi dintre crescătorii de albine au ajuns în pragul falimentului din cauza condiţiilor meteo care au împiedicat albinele să culeagă polenul din flori.  

Din acest motiv, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a decis să acorde apicultorilor un ajutor de minimis, care să acopere o parte din pagube.

La Direcţia Agricolă au fost întocmite deja peste 250 de dosare iar apicultorii care doresc să depună documentaţia pentru sprijinul financiar, mai au la dispoziţie doar ziua de mâine, 31 octombrie.

Banii primiţi vor acoperi o parte din cheltuielile pentru hrana albinelor pentru iarnă, care va suplini lipsa proviziilor de miere pe care insectele şi le făceau la sfârşitul sezonului.

Mâine şi poimâine, în zona Sălii Sporturilor, apicultorii buzoieni dar şi cei din alte judeţe, se vor întâlni la Târgul Apicultorilor.

Aici ei vor face schimb de informaţii, îşi vor completa inventarul apicol şi vor putea oferi buzoienilor miere şi produsele adiacente, extrem de sănătoase şi cu rol de medicament.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și