Publicat la: 26.05.2020. 18:24 / 568 views

AGLOMERAȚIE, LA BULETINE. ZECI DE OAMENI AȘTEAPTĂ ORE ÎN ȘIR

Aglomeraţie mare, azi, la Biroul Evidenţa Populaţiei. Zeci de persoane ale căror cărţi de identitate au expirat în perioada stării de urgenţă se prezintă zilnic, pentru a-şi înnoi actele. Angajaţii biroului, destul de puţini la număr, încearcă să facă faţă stării de fapt. Procesul de primire a dosarelor este îngreunat şi de măsurile de securitate impuse de starea de alertă.

 taxe coada buletine evidenta populatiei

Cei care sunt nevoiți să-și preschimbe cărțile de identitate zilele acestea trebuie să vină la Biroul de Evidență a Populației înarmați cu măști de protecție, baterii încărcate la telefoane și multă, multă răbdare.

Pe lângă aglomerație, procesul de primire a dosarelor este încetinit vizibil, de măsurile de siguranță impuse de starea de alertă. Aglomerația, spun angajații biroului, rezidă din faptul că în perioada stării de urgență s-au eliberat buletine doar pentru cazuri excepționale.

Cetățenii  ale căror cărți de identitate au expirat în această perioadă au la dispoziție o perioadă de grație de 90 de zile, după încetarea stării de urgență, pentru a le preschimba. De aici și aglomerația de la ghișeele biroului de Evidență a Populaţiei.

Din starea de fapt, rezidă însă destule momente de tensiune, între angajații biroului și cei veniți să-și schimbe actele. Reprezentanții serviciului declară că uneori se lucrează și peste program, tocmai pentru a satisface cât mai multe cereri.

Aglomerație este și la biroul Taxe și Impozite, din Primărie. Azi, mai mulți contribuabili își așteptau rândul în ploaie. Totuși, cei care vor să-și plătească dările către municipalitate au posibilitatea de a achita online. Mai dificilă este situația celor care au nevoie de adeverințe. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!