Agheasma Mare, „…cel mai puternic detergent …”

Agheasma Mare, „…cel mai puternic detergent …”

Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și Preasfințitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord au oficiat slujba de Bobotează și sfințirea Agheasmei Mari, alături de un sobor de preoți. Zece înotători au sărit în apele Buzăului să prindă  crucea de lemn. Câștigător a fost un tânăr din Săgeata.

Și anul acesta, la apa Buzăului, în ziua de Bobotează, a fost sfințită Aghiasma Mare de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu invitatul său de onoare, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

O mulțime de buzoieni au asistat la slujba de sfințire și la prinderea crucii de lemn din râul Buzău și au primit binecuvântarea Înalților Părinți.

Preasfințitul Macarie Episcopul ortodox român al Europei de Nord le-a vorbit credincioșilor buzoieni despre Aghiasma Mare și despre cum a fost ea definită de un elev la ora de Religie.

Zece înotători au sărit în apele învolburate ale Buzăului să prindă crucea de lemn aruncată de Ierarhul locului. Primul care a ajuns la cruce a fost Cătălin- Laurențiu, un bărbat tânăr de 35 de ani din Săgeata, angajat la o firmă de pavele. Pentru că nu a putut să sară după cruce și la Săgeata cu o zi înainte, Cătălin a venit la Buzău.

Câștigătorul a fost premiat de cei doi Preasfințiți Părinți dar și ceilalți 9 săritori au primit câte un lănțișor cu cruciuliță și icoane sfințite.

Participanții la evenimentul religios de Bobotează au primit binecuvântarea preoților, au fost stropiți cu Agheasmă și își doresc un an cu sănătate și bucurii și, mai ales, cu PACE!

Pentru cei care au participat la ceremonialul religios de Bobotează, Fundația „ Sf. Sava”, păstorită de Părintele Milea, a pregătit gustări și sticle cu agheasmă, dar cei mai mulți și-au umplut recipienții de la cele 5 vase mari sfințite de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ciprian și Preasfințitul Episcop Macarie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și