Afumăturile specifice de Paște, la mare căutare. Carmengeriile încep deja să livreze bunătăți buzoienilor din Diaspora

Afumăturile specifice de Paște, la mare căutare. Carmengeriile încep deja să livreze bunătăți buzoienilor din Diaspora

Se apropie sărbătorile pascale și deja gândul ne fuge la mesele bogate, în familie, de pe care nu vor lipsi bunătățile din carne de miel sau berbecuț. Mai este fix o lună până la Paște dar producătorii de afumături tradiționale primesc deja comenzi, cele mai multe de la români stabiliți în străinătate. 

Anul acesta, dă semne că va avea mare succes un sortiment abia lansat de o carmangerie din Buzău. Este vorba despre berbecuț întreg copt în afumătoare. Bucata rumenă cântărește peste 20 de kilograme și are circa o lună de zile termen de valabilitate.

Pastrama de berbecuț întreagă este noutatea pe care o carmangerie din Buzău a introdus-o în gama de produse specifice sărbătorilor pascale. Carcasa este tranșată în așa fel încât carnea să fie pătrunsă bine de dogoare și fum.

O pastramă de oaie întreagă, coaptă și afumată, costă în jur de 1.000 de lei. Este primul dintr-o serie de astfel de produse afumate cerute de români din Diaspora, pentru ospețele de Paște. Clienții vor primi coletele în mai puțin de o săptămână, apoi trebuie păstrate la temperatură scăzută.

 Mica fabrică de bunătăți tradiționale din Buzău produce zilnic zeci de kilograme de pastramă de oaie, mușchi și șunculiță de porc. Bucățile de carne, cu cât sunt mai uscate și afumate, cu atât au termen mai mare de valabilitate.

Pe lângă zecile de kilograme de pastramă de oaie, carmangeria din Buzău mai livrează în punctele sale de desfacere și în străinătate babic, pastă de mici, sunculiță coaptă și mai multe sortimente de cârnați afumați.

Mai multe carmangerii din Buzău le trimit pachete cu afumături românilor din străinătate, prin firme de curierat. Acestea ajung în două, trei zile de la efectuarea comenzii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și