AFLĂ AICI CÂȚI ABSOLVENȚI BUZOIENI AU LUAT MEDII SUB 5 LA ”CAPACITATE” ! S-A BĂTUT, ÎN SCHIMB, RECORDUL MEDIILOR ȘI NOTELOR DE 10 !

AFLĂ AICI CÂȚI ABSOLVENȚI BUZOIENI AU LUAT MEDII SUB 5 LA ”CAPACITATE” ! S-A BĂTUT, ÎN SCHIMB, RECORDUL MEDIILOR ȘI NOTELOR DE 10 !

După mai mulți ani în care rezultatele de la evaluarea națională au rezervat situații rușinoase, anul acesta, la nivelul județului Buzău, bilanțul este unul cu sute de note de 10 dar și cu mai puțini absolvenți de gimnaziu cu medii sub 5.

CAPACITATE
Potrivit datelor centralizate și furnizate de conducerea Inspectoratului Școlar, din cei 3578 de adolescenți care au susținut examenul, doar 758 au avut medii sub 5, ceea ce înseamnă un procent de 78,81% de elevi (2820) cu medii peste 5 și restul de 21,19 % sub acest prag.

Din aceeași statistică a reieșit că 53 de absolvenți au luat medii de 10 (51 de la școli din mediul urban și 2 de la unități de învățământ din mediul rural). Au fost 361 de calificative maxime la matematică și 86 la română. De asemenea, 749 de absolvenți au obținut medii între 9 și 10. În schimb s-au evaluat 465 de lucrări sub 5 la română și 933 la matematică. 

“Trebuie să recunoaștem că și subiectele, atât la română cât și la matematică, au fost mai ușoare față de anii precedenți, pe lângă faptul că suntem convinși că și elevii și-au arătat un interes mai mare față de acest examen”, ne-a declarat prof. Geta Burducea, inspector școlar general-adjunct.

De menționat că absolvenții care au luat medii sub 5 la “capacitate” și vor rămâne cu aceleași rezultate și după eventualele contestații vor avea totuși acces la admiterea computerizată ce va urma, fiind eliminat pragul obligatoriu, de câțiva ani. La nivelul județului Buzău, 68 de absolvenți au absentat de la evaluarea națională.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și