Publicat la: 30.10.2017. 19:28 / 771 views

ADMITERE LA LICEU CU EXAMEN ŞI BAC DIFERENŢIAT. PROPUNERI DE LA BUZĂU PENTRU LEGEA EDUCAŢIEI

În plină dezbatere publică privind modificarea legii educaţiei, şefii învăţământului buzoian vin cu propuneri majore legate de admiterea la liceu şi examenul de bacalaureat. Reprezentanţii ISJ susţin că ar fi oportună revenirea sistemului de intrare la liceu pe bază de examen. De asemenea, se avansează ideea bacalaureatului diferenţiat pentru unităţile cu profil tehnologic.

elevi consiliu sitePe lângă alte propuneri, de la Buzău ajunge la Ministerul Educaţiei o iniţiativă care ţine de modalităţile în care absolvenţii de gimnaziu să îşi poată continua studiile. Astfel, inspectorul general adjunct Nela Wamsiedel a promovat ideea revenirii la susţinerea examenului pentru admiterea la liceu, dar şi la pragul minim al notei 5 pentru accesul la liceele tehnologice.

Pentru o continuitate în politica adresată elevilor de la liceele tehnologice, s-a lansat şi propunerea unui bacalaureat diferenţiat.

Pentru a fi puse în practică, modificările majore puse în dezbatere ar trebui să aibă un sprijin larg din partea mai multor inspectorate şcolare şi a directorilor de licee din ţară.

Noile propuneri vin în concordanţă cu politica Minisetrului Educaţiei de a încuraja învăţământul dual profesional, prin formarea de tineri în diverse meserii, în relatie cu cerinţele agenţilor economici. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!