Acțiune a Poliției Locale. Persoanele fără adapost refuză ajutorul

Acțiune a Poliției Locale. Persoanele fără adapost refuză ajutorul

Ieri, Poliția Locală împreună  cu angajați ai  Direcției de Asistență Socială și echipa de la  Centrul de Urgență de Zi si de Noapte, s-au deplasat în mai multe zone din  oraș, unde persoane fără adăpost au fost îndrumate să meargă în centrul social, pentru a primii o masă caldă.

Odată cu venirea iernii și a temperaturilor tot mai scăzute, polițiștii locali împreună cu o echipă a Centrului de urgențe de zi si de noaptea au luat la picior străzile din Buzău unde au indetificat mai multe persoane fără  adopost.

Oamenii străzii s-au lăsat cu greu convinși de către autorități să  fie duși la centru pentru  adăpost. Cei mai mulți dintre ei nu au vrut să îsi părăsească locul unde își fac veacul  de teamă să nu fie ocupat de altcineva s-au sa nu le fie furate bunurile.

Dintre cele cinci persoane identificate, doar 2 au  acceptat să fie duse la centrul de zi.

Procedura în cazul persoanelor fără adopost este una simplă. Persoanele sunt transportate de o ambulanță către secția UPU a Spitalului Județean Buzău, pentru un un set de investigații necesare primirii în centru. Acolo, înainte de a primii o masă  caldă,  este necesară igienizarea, astfel că  au posibilitatea de a face duș.

Multe dintre persoanele fără adopost preferă să rămână pe străzi, deoarece in centru nu le este permis consumul de băuturi alcoolice și tutun. Dintr-un total de 29 de locuri, doar 17 sunt ocupate în prezent.

Astfel de acțiuni se vor  desfășura și în perioada urmatoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și