Publicat la: 13.06.2017. 18:05 / 670 views

ABSOLVENŢII SE VOR ŞOMERI. VOR PRIMI 250 DE LEI PE LUNĂ

Nici nu au terminat bine liceul că s-au şi prezentat la Forţele de Muncă pentru a-şi depune documentele pentru şomaj. Este vorba despre absolvenţii de liceu care în aceste zile fac demersuri pentru a fi luaţi în evidenţele AJOFM şi a primi indemnizaţia de şomaj. În cazul în care vor fi declaraţi admişi la o facultate, tinerii şomeri vor trebui să anunţe acest lucru, iar plata va fi sistată.

somaj 1În doar câteva zile, peste o sută de absolvenţi de liceu s-au prezentat la AJOFM pentru a fi luaţi în evidenţă ca şomeri, iar începând din luna iulie, aceştia vor primi şi indemnizaţia de 250 de lei pe lună. Reprezentanţii Forţelor de Muncă se aşteaptă ca şi în următoarele zile să se prezinte şi alţi tineri absolvenţi.

Pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, absolvenţii trebuie să întocmească un dosar cu documente personale pe care să îl depună la AJOFM. Nu trebuie scăpat, din vedere, însă, faptul ca ei sunt obligaţi să declare dacă au intrat la facultate pentru a fi sistată plata indemnizaţiei.

Absolvenţii promoţiei 2017 pot beneficia de indemnizaţie de şomaj dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire, la orice agenţie locală sau punct de lucru din judeţ, ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi în condiţiile legii. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!