Publicat la: 08.08.2017. 18:10 / 1.491 views

ABSOLVENŢII RIDICĂ RATA ŞOMAJULUI. PESTE O MIE DE ANGAJĂRI ÎN LUNA IULIE

somaj sediuPentru prima dată în ultimele luni, rata şomajului în judeţul Buzău cunoaşte o creştere, totuşi nesemnificativă. Procentul a ajuns la 9,44%, în evidenţele autorităţilor fiind înregistraţi aproape 17.500 de şomeri, în majoritate neindemnizaţi. Este o creştere uşoară, pe fondul intrării în plată a absolvenţilor de liceu.

Pe de altă parte, avalanşa de şomeri din rândurile absolvenţilor a fost contrabalansată de numărul mare de angajări din luna iulie, când peste o mie de buzoieni au fost încadraţi în muncă.  

Potrivit autorităţilor, rata şomajului ar urma să scadă în toamnă, după ce tinerii veniţi să ia şomaj în lunile de vară vor începe cursurile la facultate.

Cei mai mulţi dintre şomerii aflaţi în evidenţele A.J.O.F.M. sunt beneficiari ai venitului minim garantat. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!