Publicat la: 04.02.2020. 19:27 / 1.560 views

ABSENTEISM ŞCOLAR ÎN CREŞTERE. APROAPE 300 DE CAZURI DE GRIPĂ

Absenteismul şcolar la nivelul judeţului Buzău este în continuă creştere, din cauza girpei şi a virozelor respiratorii. Mii de elevi lipsesc zilnic de la ore, în special copii din clasele primare. Între timp, numărul cazurilor de gripă la nivelul judeţului a ajuns la aproape 300.

clasa 1Şi această săptămână a început cu un absenteism ridicat în şcolile buzoiene. Peste 9.000 de elevi nu s-au prezentat la ore. În aproape 3.000 de cazuri a fost vorba despre motive medicale, iar peste 6.000 de copii au absentat din motive necunoscute.

La şcoala cu cel mai mare număr de elevi din judeţ, din fiecare clasă lipsesc mai mulţi copii, pe fondul cazurilor de gripă şi viroze. Absenteismul este dat şi de decizia părinţilor de a nu îşi trimite copiii la şcoală, de teama îmbolnăvirilor.

În fiecare zi se face triajul epidemiologic, iar elevii care prezintă simptome specifice unei afecţiuni respiratorii sunt trimişi acasă. În ultima perioadă, zilnic, la nivelul şcolilor buzoiene, zeci de copii au fost respinşi la triaj. 

Între timp, autorităţile din sănătate au raportat creşterea cazurilor de gripă diagnosticate clinic, ajungându-se la aproape 300 de pacienţi, în majoritate copii. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!