A început Evaluarea Națională 2024. Elevii de-a VIII-a, optimiști după prima probă a examenului

A început Evaluarea Națională 2024. Elevii de-a VIII-a, optimiști după prima probă a examenului

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a VIII-a! Astăzi, a început Evaluarea Națională 2024. Elevii au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română.

La primul subiect, elevii au primit două texte la prima vedere, unul din „Cireșarii”, de Constantin Chiriță, și un altul din „Portret”, de Cella Delavrancea. Pe baza celor două texte au fost formulate 17 cerințe. La subiectul al II-lea, considerat de majoritatea elevilor cel mai greu, cerința a fost de a realiza o compunere de 150 de cuvinte în care să îl caracterizeze pe Tic, personajul principal din „Cireșarii”.

Mulți dintre elevii care au ieșit din sălile de examen spuneau că subiectele au fost mai ușoare decât la simularea care a avut loc în primăvară. Alții, în schimb, mărturiseau că subiectul al II-lea i-a pus în dificultate.

Cei mai mulți dintre elevii de clasa a VIII-a spun că s-au pregătit suplimentar la Română și Matematică.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, urmează proba la Matematică, programată joi, 27 iunie. Primele rezultate se vor afișa pe 3 iulie, iar cele finale, de după contestații, pe 9 iulie.

La nivelul județului Buzău, dintr-un total de 3.365 de elevi înscriși la proba de română, 215 dintre aceștia nu s-au prezentat. Un elev a întârziat la examen dar a primit subiect de rezervă, așa cum cere protocolul.  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și