Publicat la: 23.04.2018. 18:28 / 845 views

A ÎNCEPUT COŞMARUL LA PODUL MĂRĂCINENI. COLOANE KILOMETRICE, ŞOFERI REVOLTAŢI

A fost calvar în trafic, la primele ore ale dimineţii, după ce podul metalic de la Mărăcineni a fost închis. S-au format coloane kilometrice atât pe DJ 203K Buzău – Mărăcineni, cât şi pe Şoseaua Europeană pe sensul spre oraş. O armată de agenţi de circulaţie, coordonată chiar de comandantul Poliţiei Rutiere, a fost mobilizată la ieşirile şi intrările de pe pod, precum şi în alte puncte critice din zonă. Şoferii sunt revoltaţi, vor pod de pontoane.

coada pod 3Prima dimineaţă, primele probleme în trafic, după ce a fost închis podul metalic de peste râul Buzău. Zeci de minute de aşteptare, coloane kilometrice, şoferi revoltaţi, poliţişti care încearcă să fluidizeze circulaţia. Sute de maşini au stat în coloană pe drumul judeţean 203 K, pentru a intra în oraşul Buzău. Mulţi dintre ei navetişti, elevi sau muncitori.

Autobuzele de la Trans Bus au ajuns cu întârziere în staţii la Mărăcineni şi Săpoca. De aici şi nemulţumirea din partea călătorilor.  

Aşadar, blocajele în trafic pe 203 K au dat peste cap programul tuturor. Autorităţile locale susţin că situaţia din această dimineaţă este încă un motiv pentru a se amenaja o cale rutieră alternativă.

Şi cei de la Poliţia Rutieră sunt de părere că este necesară o rută ocolitoare în apropierea Podului Mărăcineni, pentru a fi preluat traficul de pe Valea Slănicului.

Semafoare sunt postate la fiecare cale de acces rutier pe Podul Mărăcineni. Timpii de aşteptare sunt setaţi la cel mult 5 minute, însă din cauza traficului foarte aglomerat, a fost necesară intervenţia poliţiştilor de la Rutier.

La orele dimineţii, coloana de pe DN 2 E 85, sensul dinspre Râmnicu Sărat, se întindea dincolo de intersecţia cu drumul judeţean către Vadu Paşii. Pentru a ajunge la pod, şoferii au fost nevoiţi să aştepte chiar şi o oră.  

Tot în această dimineaţă, în ciuda problemelor din trafic, ambulanţele aflate în misiune au putut să traverseze zona fără a fi prinse în blocajele rutiere.

Toate aceste urmări au fost anticipate de autorităţile locale, care au tras de fiecare dată un semnal de alarmă către responsabilii de la Bucureşti, să ia măsuri în aşa fel încât să fie amenajat un pod de pontoane în amonte de Podul Mărăcineni. Până atunci, şoferii care tranzitează zona trebuie să se înarmeze cu răbdare maximă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!