A fost inaugurat podul de la Vadu Pașii. S-a tăiat panglica la ambele capete

A fost  inaugurat podul de la Vadu Pașii. S-a tăiat panglica la ambele capete

După mai bine de 16 ani de așteptare, astăzi, a avut loc inaugurarea și deschiderea oficială a podului de la Vadu Pașii. Surprinzător, panglica a fost tăiată la abmele capete ale podului. De o parte au fost președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu însoțit de primarul Constantin Toma, senatorul Lucian Romașcanu și deputatul Romeo Lungu, iar pe partea cealaltă au fost prezente autoritățile locale din comuna Vadu Pașii.

După multe promisiuni electorale, după mai bine de 16 ani în care oamenii au fost nevoiți să ocolească mai bine de 10 kilometri, astăzi, a avut loc inaugurarea și deschiderea oficială a podului de la Vadu Pașii. La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu însoțit de primarul Toma, senatorul Lucian Romașcanu și deputatul Romeo Lungu. Lucrările de construcție au fost demarate de Consiliul Județean Buzău în anul 2017, iar investiția depășește 26 de milioane de lei.

Pentru locuitorii comunei Vadu Pașii este o zi pe care o așteptau de mult. Acum vor putea ajunge mult mai repede în oraș.

Prin deschiderea circulației pe podul de la Vadu Pașii se va rezolva și problema aglomerării traficului din municipiul Buzău, intrarea dinspre Mărăcineni.

Chiar dacă panglica a fost tăiată de ambele capete ale podului, într-o parte autoritățile din Buzău, iar în cealaltă cele din Vadu Pașii, cele două tabere s-au întâlnit la jumătatea edificiului unde a avut loc slujba de sfințire.

După finalizarea ceremoniei, șoferii au călcat pedala accelerației și au prins curaj să circule pe podul nou-construit.

Lucrarea de construcție a podului de la Vadu Pașii nu a fost una ușoară. Constructorul mărturisește că la un moment dat chiar a vrut să își strângă utilajele și să plece. Noul pod peste râul Buzău a fost Construit la Comanda Consiliului Județean Buzău, printr-un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării.(Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și