A dispărut bradul din Piața Dacia. Va fi transformat în apă tonică aromatizată

A dispărut bradul din Piața Dacia. Va fi transformat în apă tonică aromatizată

Pomul de Crăciun din centrul Buzăului va fi transformat în esență și apoi în băutură carbogazoasă. Cetina a fost adunată în butoaie și va fi trimisă în Estonia, la unicul centru din Europa unde se poate extrage esența din partea verde a coniferelor.

Acele adunate de pe crengile uriașului molid se vor transforma într-un concentrat, pe baza căruia fabrica din Buzău va produce o mie de litri de apă tonică aromatizată. După trecerea sărbătorilor de iarnă, doi antreprenori care dețin la Buzău o fabrică de bere artizanală au propus municipalității un acord de preluare a pomului din Piața Dacia, pentru a-i valorifica cetina. Marți, reprezentanții producătorului de băuturi au așteptat doborârea falnicului molid pentru a trece la strângerea crenguțelor verzi în butoaie.

La culegerea acelor verzi a ținut să participe chiar unul dintre proprietarii berăriei, Francois D`Hollander, un francez stabilit de câțiva ani în țara noastră. Aproape două ore le-a luat berarului francez și colegului său, Robert, să umple șase butoaie cu cetina destinată producătorului de esențe unic în Europa.

Fiecare sticlă, de 330 de mililitri, va primi o etichetă pe care este menționată proveniența băuturii carbogazoase. Astfel, numele orașului Buzău va apărea pe sticlele care vor fi vândute în ediție limitată, în toată Europa. Ele vor fi disponibile pentru livrare abia la primăvară.

Pomul de iarnă care a fost împodobit anul acesta în centrul oraşului Buzău a fost donat de către o familie de buzoieni, care l-au crescut în curtea lor mai bine de 70 de ani.  Avea 25 de metri înălțime, depăşindu-i cu mult pe cei împodobiţi în ultimii ani în municipiul Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și