9 FOCARE CONFIRMATE DE AUTORITĂȚILE BUZOIENE. PATRU SUNT LA INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT

9 FOCARE CONFIRMATE DE AUTORITĂȚILE BUZOIENE. PATRU SUNT LA INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Nu mai putin de 9 focare active  de infectie au fost confirmate oficial, azi, de Directia de Sanatate Publica Buzau. Printre acestea se numara si patru institutii de invatamant, dintre care trei licee si o scoala gimnaziala.

termoscanerColegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu și Liceul cu Program Sportiv cu câte trei cazuri, respectiv Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret”, cu patru cazuri,  sunt cele trei licee catalogate ca focare, de către DSP Buzău. În aceeași categorie intră și Școala gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu din municipiul Buzău, acolo unde  5 persoane au fost  confirmate pozitiv.

Lista transmisă de autoritățile buzoiene este completată de Inspectoratul de Poliție Județean, acolo unde au fost confirmate trei persoane depistate pozitiv, la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Un alt focar este la Secția Neurologie din incinta Spitalului Județean, acolo unde sunt 6 persoane infectate. Altă instituție medicală afectată de coronavirus este Spitalul de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Atît secția Psihiatrie III, unde sunt 8 persoane infectate, dar mai ales Secția Exterioară Ojasca, cu 70 de infectări, au fost nominalizate ca focare, de DSP.

Pe lista focarelor a fost inclus și clubul HC Buzău. Cinci handbaliști au fost depistați pozitiv săptămâna trecută, la controlul efectuat după turneul de la Sfântu-Gheorghe.

În cazul focarelor de la unitățile de învățământ, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea contacților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, cu firmă specializată, unitățile de învățământ își vor suspenda cursurile ”față în față” pe o perioadă determinate

În cazul focarelor de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, DSP a dispus următoarele măsuri: izolarea persoanelor confirmate cu COVID-19 în unitatea sanitară, identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea personalului medico-sanitar și pacienților, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și