70 DE CAZURI DE GRIPĂ. ŞI AFECŢIUNILE RESPIRATORII SUNT ÎN CREŞTERE

70 DE CAZURI DE GRIPĂ. ŞI AFECŢIUNILE RESPIRATORII SUNT ÎN CREŞTERE

Numărul cazurilor de gripă în judeţul Buzău a ajuns la 70. În majoritatea situaţiilor, sunt diagnostice date după consultarea pacienţilor, doar şase dintre ele fiind confirmate de testele de laborator. Şi numărul afecţiunilor respiratorii a crescut în ultima săptămână. Restricţiile de acces în spitale rămân în vigoare.

pediatrie 2Astăzi, responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică au anunţat evoluţia cazurilor de gripă şi a afecţiunilor respiratorii raportate în ultima săptămână la nivelul întregului judeţ. Sunt zeci de pacienţi diagnosticaţi cu gripă iar aproape 3.000 de persoane au fost înregistrate cu afecţiuni respiratorii.

În ultimele cazuri de gripă confirmate de laborator avem de-a face cu trei minori, care au fost internaţi pe secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Virusul a fost contractat de la un copil la altul, ei fiind spitalizaţi în acelaşi salon.  

În tot acest context, rămân valabile restricţiile de acces pentru aparţinători, în toate unităţile spitaliceşti, în ciuda nemulţumirilor exprimate de mulţi dintre vizitatori.

De la începutul sezonului, la nivelul judeţului Buzău, au fost raportate aproape 30.000 de cazuri de infecţii respiratorii. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și