500 la sută. Clădirile și terenurile neîngrijite vor fi supraimpozitate

500 la sută. Clădirile și terenurile neîngrijite vor fi supraimpozitate

Peste 250 de clădiri lăsate în paragină au fost supraimpozitate între anii 2020 și 2022. Pentru astfel de proprietăți, impozitele pot crește de la 100 la 500 la sută. În aceeași perioadă, ca urmare a somațiilor primite, au fost reabilitate 127 de clădiri.

Consilul Local Municipal a aprobat și pentru anul 2023 supraimpozitarea clădirilor și terenurilor lăsate în paragină, aflate pe teritoriul orașului.

După ce o comisie de specialitate le va inspecta, supraimpozitarea impusă va putea fi cuprinsă  între 100 și 500 la sută, dacă proprietarii nu le vor îngriji nici după ce vor fi somați.

Anual, câteva zeci de clădiri au fost reabilitate sau au fost refăcute fațadele, acolo unde situația o impunea, iar anul acesta au fost depistate 38 de construcții care vor fi supraimpozitate.

O clădire aflată în atenția Municipalității este cea de pe strada Locotenent Godeanu, din vecinătatea Pieței Centrale, rămasă neterminată de mai mulți ani.

Primăria deține, la rândul ei, mai multe clădiri din oraș, dintre care unele ar avea nevoie de reparații urgente.

Clădirile administrate de Primărie fac parte din proprietatea publică a Statului și ar trebui să fie întreținute cu fonduri de la bugetul național.

Procedurile sunt destul de complicate, așa că reparațiile sunt suportate din bugetul local, urmând ca banii să fie recuperați de la Guvern.

Hotărârea CLM de a supraimpozita proprietățile neîngrijite a produs și efecte benefice, multe dintre clădiri fiind reparate.

Până în prezent, niciunul dintre proprietarii supraimpozitați nu a apelat la justiție pentru a contesta deciziile Primăriei în legătură cu clădirile și terenurile lăsate în paragină.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și