Publicat la: 06.05.2019. 18:17 / 597 views

300 DE KILOMETRI PE BICICLETĂ. A DOUA ETAPĂ A TROFEULUI „DUMITRU DAN”

În weekend s-a desfăşurat cea de-a doua etapă a Trofeului „Dumitru Dan”, brevete de anduranţă pentru cicliştii amatori. Traseul a avut o lungime de 300 de kilometri iar cicliştii au trecut prin şapte puncte de control. În afară de un abandon tehnic, toţi participanţii s-au încadrat în timp şi au obţinut brevetul.

biciclisti 2Participanţii înscrişi la cea de-a doua etapă a Trofeului „Dumitru Dan”, brevetul de 300 de km, au luat startul sâmbătă dimineaţa, din curtea Muzeului Judeţean Buzău.

În cursă s-au înscris iniţial 22 de participanţi din Buzău, Bucureşti, Ilfov, Bacău, Prahova, Arad şi Oneşti, dar unul dintre ei s-a retras înainte de start.

Pe traseul de 300 de kilometri au fost amenajate 7 puncte de control.

Primul şi ultimul dintre ele au fost la Muzeul Judeţean iar celelalte la Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, la Vulcanii Noroioşi, Săpoca, Râmnicu Sărat şi Ianca.

Pe toată perioada cursei, participanţii nu au voie să primească ajutor, aşa că cei care au probleme tehnice sau de altă natură şi nu pot continua, sunt obligaţi să abandoneze.

În etapa anterioară au fost 6 astfel de cazuri iar acum, doar unul.

Traseul a fost stabilit în aşa fel încât să cuprindă toate formele de relief din judeţ.

Pe parcursul traseului, bicicliştii trebuie să respecte toate regulile de circulaţie şi să se asigure că nu vor avea probleme din cauza celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Al doilea punct de control de pe traseu a fost amenajat într-o zonă de munte, la Colţi, în incinta Muzeului Chihlimbarului.

După ce şi-au tras sufletul câteva minute, rând pe rând, concurenţii au pornit spre următorul punct de control.

Primii care au terminat cursa au intrat pe poarta muzeului după 13 ore şi 56 de minute de la start.

Ultimul concurent a ajuns la finiş duminică dimineaţa, la ora 2.40, astfel încât, în afară de abandonul tehnic, toţi ceilaţi participanţi la cea de-a doua etapă a trofeului Dumitru Dan, au îndeplinit brevetul de 300 de km.

Următoarea etapă din trofeul organizat de Asociaţia Club Sportiv Penteleu Buzău, împreună cu Muzeul Judeţean, va avea loc pe 18 mai, pe un traseu de 400 km. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!