Publicat la: 31.05.2017. 18:14 / 2.957 views

3 BUZOIENI AU FOST DIAGNOSTICAŢI CU BOALA LYME. PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST MUŞCATE DE CĂPUŞE

Autorităţile sanitare din judeţ au intrat în altertă, după ce trei persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme. Pacienţii sunt din mediul rural, au fost trataţi şi se află în afara oricărui pericol. Medicii  recomandă persoanelor muşcate de căpuşe să se deplaseze la spital, cât mai repede posibil, pentru a primi îngrijiri de specialitate.

capusaMai mulţi pacienţi care s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase  a Spitalului Judeţean cu muşcături de căpuşe au prezentat simptome ce indicau infecţia cu borelioză. Diagnosticul a fost confirmat în cazul a trei cetăţeni din judeţ, locuitori ai comunelor Gălbinaşi, Largu şi Smeeni. După ce au urmat tratamentul prescris de medici, toţi cei trei pacienţi se află în afara oricărui pericol.

În ultima perioadă, medicii de pe secţia de Boli Infecţioase a celei mai mari instituţii sanitare din judeţ au fost foarte solicitaţi. Odată cu venirea căldurii, peste 150 de persoane s-au prezentat la spital, cu muşcături de căpuşe.

Specialiştii sfătuiesc persoanele muşcate de căpuşe să se prezinte la medic,  pentru a li se extrage insectele de sub piele. Extracţia şi tratamentul făcute acasă sunt total nerecomandate. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!