19 ani de la tragedia de la Mihăilești. Comemorare la locul unde au murit 18 oameni

19 ani de la tragedia de la Mihăilești. Comemorare la locul unde au murit 18 oameni

Au trecut 19 ani de la cea mai mare catastrofă produsă, în ultimele decenii, pe şoselele României. Explozia unui TIR încărcat cu azotat de amoniu, produsă pe Drumul European 85, la Mihăileşti, s-a soldat cu 18 morţi şi 13 răniţi. Astăzi, la locul tragediei, a avut loc comemorarea celor șapte pompieri căzuți la datorie, a celor doi jurnaliști și a celorlalte nouă persoane decedate în urma exploziei.

Se împlinesc, astăzi, 19 ani de la explozia de la Mihăilești, în urma căreia 18 persoane și-au pierdut viața, iar 13 au fost rănite. Spre aminitrea celor decedați, la locul tragediei a fost săvârșită o slujbă de pomenire, oficiată de un sobor de preoți.

După slujba religioasă, noul comandant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, locotenent colonelul Iulian Gabriel Divoiu, a rostit câteva cuvinte în memoria pompierilor căzuți la datorie.

La monumentul de la Mihăilești, ridicat în memoria pompierilor decedați, au fost depuse coroane de flori.

Ca în fiecare an, la ceremonialul de comemorare a victimelor exploziei de la Mihăileşti au participat şi rude atât ale pompierilor căzuţi la datorie, cât şi ai localnicilor care au fost ucişi de suflul exploziei. Rudele pompierilor ucişi în explozia de la Mihăilești nu îşi găsesc nici astăzi liniştea, deși au trecut aproape două decenii de la teribila tragedie.

O coroană de flori au depus și rudele eroului post-mortem Romeo Necula

După ceremonial, colegii militarilor şi rudele victimelor au aprins o lumânare şi s-au recules la locul în care cei dragi au plătit cu sacrificul suprem.

În zorii zilei de 24 mai 2004, un camion cu 20 de tone de azotat de amoniu, care se răsturnase într-un şanţ, a explodat în timp ce în jurul său mişunau mai mulţi pompieri şi numeroşi civili. și-au pierdut viața 18 oameni: șapte pompieri, doi jurnaliști – Elena Popescu, reporter la Radio Campus, și Ionuț Barbu, cameraman la Antena 1 – cinci cetățeni aflați în tranzit, șoferul TIR-ului și trei localnici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și