Publicat la: 02.11.2017. 19:26 / 1.211 views

150 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE. ANIVERSARE LA ŞCOALA “AVIATOR MIRCEA T. BĂDULESCU”

Şcoala Gimnazială “Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din Buzău a împlinit, astăzi, 150 de ani de la înfiinţare. Actuali, dar şi foşti elevi şi profesori au participat la festivitatea organizată în curtea prestigioasei unităţi de învăţământ. La sărbătoare a fost prezent şi fiul eroului aviator.

aniversare badulescu 3Moment aniversar plin de emoţii în curtea Şcolii Gimnaziale “Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”. În anul 1867, prin deschiderea primei clase de fete, lua fiinţă Şcoala nr. 1., iar astăzi a avut loc aniversarea unităţii de învăţământ.

Alături de foşti elevi şi profesori, la eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, dar şi de la nivel central. Printre ei, ministrul Culturii, buzoianul Lucian Romaşcanu, care a absolvit gimnaziul la Şcoala nr. 1.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a urmat cursurile şcolii aflate în sărbătoare. La rându-i, Neagu şi-a reamintit de dascălii care i-au marcat viaţa de elev.

Emoţii mari au avut şi foştii dascăli ai şcolii, invitaţi să participe la marea aniversare.

În discursul său, edilul-şef Constantin Toma a asigurat că Primăria va susţine financiar şcoala, ca şi până acum, mai ales că unitatea de învăţământ se află printre elitele educaţiei buzoiene.

S-a vorbit şi despre personalitatea ilustrului aviator militar Mircea T. Bădulescu, născut la Buzău. A fost elev al şcolii care acum îi poartă numele şi a devenit erou al celui de-al Doilea Război Mondial, ca pilot şi comandant de escadrilă. Fiul său, Laurian Bădulescu, a fost prezent la festivitatea de astăzi.

Activităţile aniversare de astăzi au continuat cu mai multe evenimente desfăşurate în şcoală, apoi cu un spectacol organizat la Sala Mare a Consiliului Judeţean. Mâine, între orele 9 – 14.30, manifestările vor continua la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, unde, la ora 12.30, este programat şi un miting aviatic, condiţionat de starea vremii. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!