SOLUŢIE ÎMPOTRIVA ACCIDENTELOR DE PE STR. MESTEACĂNULUI. SE VA DECUPA TROTUARUL PENTRU UN REFUGIU ÎN CARE SĂ OPREASCĂ AUTOBUZUL

SOLUŢIE ÎMPOTRIVA ACCIDENTELOR DE PE STR. MESTEACĂNULUI. SE VA DECUPA TROTUARUL PENTRU UN REFUGIU ÎN CARE SĂ OPREASCĂ AUTOBUZUL

Pe strada Mesteacănului, vizavi de fosta uzină Contactoare, există o staţie de autobuz unde se produc adesea ambuteiaje şi, mai grav, accidente rutiere.

mesteacanului 1Când autobuzul opreşte în staţie se blochează sensul către centrul oraşului, iar şoferii se angajeză adesea în depăşiri riscante. Neajunsurile din această zonă ar fi lesne rezolvate dacă din trotuar s-ar decupa un refugiu unde să oprească mijloacele de transport în comun.

Ultimul accident rutier a avut loc chiar ieri. O doamnă grăbită la volan a încercat să depăşească un maxi taxi, iar la pătrunderea  pe contrasens a lovit o ambulanţă de transport a bolnavilor pentru dializă.

Autorităţile locale promit că în scurt timp se vor lua măsuri în zona respectivă.

În plus, în zona respectivă vor fi montaţi piloni pentru blocarea accesului maşinilor pe trotuar. Pietonii trebuiau uneori să mergă pe carosabil din cauza maşinilor parcate pe trotuar de clienţii unui club deschis în zonă.   

În ultima perioadă, Primăria Buzău a decupat trotuarele în mai multe zone pentru crearea de locuri de parcare dar şi pentru fluidizarea traficului.

(Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și