RUGBY TAG CÂSTIGĂ TEREN… ŞCOLAR. CINCI LICEE, ANGRENATE ÎN FAZA JUDEŢEANĂ A OLIMPIADEI

RUGBY TAG CÂSTIGĂ TEREN… ŞCOLAR. CINCI LICEE, ANGRENATE ÎN FAZA JUDEŢEANĂ A OLIMPIADEI

Băieţi şi fete au “bătut”, azi, balonul oval, în cadrul fazei judeţene a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, competiţie organizată în parteneriat de Ministerul Învăţământului şi Federaţia Română de Rugby. Câştigători a patra oara consecutiv, elevii Liceului Henry Coandă vor reprezenta Buzăul la Faza Regională.

rugbi 1Ultima găselnită a Federaţiei Române de Rugby, pentru a atrage tinerii către sport, este Rugby-ul Tag, o versiune gândită să nu fie periculoasă a sportului cu balonului oval. Cum contactul fizic este interzis, la faza pe judeţ a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar au participat cinci echipe mixte, ale unor licee buzoiene. Rugby-tag este printre puţinele discipline sportive în care fetele sunt egalele băieţilor şi pot activa în aceeaşi echipă. Câştigătorii, elevii de la Liceul Henry Coandă, vor reprezenta Buzăul la faza regională a competiţiei.

Versiunea “soft”  a rugby-ului se bucură de un real succes iar ca dovadă, la nivel de judeţ, peste 120 de copii practică acest sport în mod organizat.

Prin practicarea versiunii TAG la nivel şcolar, se speră atragerea mai multor tineri către rugby-ul de contact.

După un început destul de timid, în 2010, rugby-ul tag a intrat în programa şcolară, ca activitate sportivă alternativă. Sute de şcoli din toată România au aderat, deja, la programul iniţiat de federaţia de specialitate.

(Andrei Solomon)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și