A MURIT ADOLESCENTA INTOXICATĂ CU MONOXID. MEDICII NU AU MAI PUTUT-O SALVA

A MURIT ADOLESCENTA INTOXICATĂ CU MONOXID. MEDICII NU AU MAI PUTUT-O SALVA

Andreea Gresoiu, adolescenta în vârstă de 15 ani, din Șarânga, intoxicată cu monoxid de carbon provenit de la un boiler defect, în seara zilei de 26 ianuarie, a murit. Fata se afla în comă profundă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

ambulante spitalTrei săptămâni a durat chinul Andreei, o copilă cuminte, din localitatea buzoiană Șarânga, internată în comă la spitalul din Buzău, după ce a fost găsită de rude căzută în baie. Adolescenta intrase să facă un duş, dar s-ar fi intoxicat cu gazele provenite de la un instant defect.

La scurt timp, trei ambulanţe au plecat de la Buzău spre locul indicat în apelul la 112. Medicul de pe salvare ar fi constatat că fata era într-o stare de semiconştienţă, însă, până la Buzău, inima i s-a oprit de mai multe ori. Medicii au reuşit să o resusciteze de fiecare dată, însă pacienta a intrat într-o comă profundă. Din acel moment, Andreea nu a mai putut respira fără ajutorul aparatelor.

Rudele şi medicii nu au precupeţit niciun efort pentru a o salva pe fată. Graţie implicării şefului SMURD, dr. Raed Arafat, la Spitalul Judeţean Buzău a fost trimisă, de la Constanţa, autospeciala pentru tratamente hiperbarice, care să o preia pe tânără şi să o transporte la un spital din Bucureşti.

Din păcate, starea gravă a pacientei nu a permis transportarea sa la o unitate medicală din Capitală. Ieri, la trei săptămâni de la internarea sa, Andreea s-a stins pe secţia de terapie intensivă a spitalului din Buzău.

Moartea fetei a căzut ca un trăsnet peste comunitatea din Șarânga. Rudele nu mai au nici lacrimi să plângă. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

‘’Măi române, românaș’’

26.11.21 19:45 Ultima modificare 26.11.21 19:10

‘’Ceata lui Ioniță’’ ne dăruiește un spectacol inedit de Ziua Națională! Diana Ioniță a pregătit alături de elevii ei o surpriză pentru a ne aduce…