Publicat la: 13.08.2020. 18:20 / 313 views

ZIUA MARTIRILOR BRÂNCOVENI. VOR FI INAUGURATE PARCUL ȘI EXPOZIȚIA DIN PASAJUL UNIRII

Duminică, 16 august, când va fi sărbătorită pentru prima dată ”Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor”, la Buzău va avea loc și un alt eveniment.

parc centru 3 pasaj unirii 5

După slujba de dimineață de la Catedrala Municipală ”Sfântul Sava”, buzoienii sunt invitați să ia parte la inaugurarea expoziției foto istorice din Pasajul Unirii și a Parcului Sfinților Martiri Brâncoveni”.

În pasajul pietonal subteran de pe Bulevardul Unirii, proaspăt reabilitat, a fost amenajată o expoziție foto permanentă cu imagini despre evenimente importante din istoria veche și din cea modernă a localității Buzău.

În urma unei înțelegeri cu Biserica, s-a convenit ca fosta curte a Catedralei Municipale ”Sf. Sava” să fie transformată într-un parc public modern, deschis tuturor cetățenilor din municipiu.

Cu unele amenajări, viitorul parc ar putea fi folosit și pentru oficierea slujbelor în aer liber, mai ales în această perioadă de pandemie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!