Deputatul (H)AUR de Buzău care a căsăpit oameni la Revoluţie… Nicolae Roman, un fals erou de mucava!!!

Deputatul (H)AUR de Buzău care a căsăpit oameni la Revoluţie… Nicolae Roman, un fals erou de mucava!!!

Site-ul Podul.ro a scris pe larg, inclusiv înaintea alegerilor parlamentare, despre generalul Nicolae Roman şi implicarea sa în reprimarea sângeroasă a Revoluţiei de la Timişoara, dar şi referitor la încercarea acestuia de a obţine certificat de Revolu­ţionar cu Rol Determinant, fapt care s-a şi întâmplat de altfel. Nu numai site-urile s-au ocupat de activitatea parlamentarului AUR, ci şi presa centrală, care a punctat multe dintre inadvertenţele prin care acesta a deveniu erou, ba mai mult, ar fi încercat să obţină acelaşi titlu şi pentru soţia sa. Sub titlul inspirat, ”Un general avid după indemnizaţia de revoluţionar candidează din partea AUR la Camera Deputaţilor”, am descoperit o analiză seacă a faptelor, însoţită de documente pe care le-am preluat şi noi. Fiindcă românii, şi buzoienii în special, pentru că ei l-au propulsat prin vot pe una dintre cele mai înalte demnităţi ale statului, trebuie să afle cine le sunt aleşii, aşa că astăzi e doar un episod al unei furci caudine prin care vor trece toţi parlamentarii de Buzău. Ceea ce nu e întâmplătoare însă este alegerea ca prin subiect a generalului Nicolae Roman.

Cine este generalul Roman?

”Partidul populistului George Simion, AUR, l-a pus pe generalul Nicolae Roman pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor ai filialei din Bu­­zău. Consultând CV-ul, aflăm că Nicolae Ro­­man, după absolvirea Academiei Militare, în a­nul 1987, a fost numit comandant al Ba­ta­lio­nu­lui 1 Infanterie din Regimentul 32 Me­canizat „Mircea” de la Timişoara, funcţie pe care a avut-o inclusiv pe parcursul Revoluţiei, până în 1991.
În acest context, reiterăm desfăşurarea sân­geroasă a evenimentelor de la Timişoara, din data de 17 decembrie 1989: ”În jurul orelor 16:00 (17.12.1989) în Timişoara s-au executat primele focuri de armă. La orele 18:00, gl.mr. Guşă Ştefan, sosit de la Bucureşti, a preluat în în­tregime conducerea forţelor militare aparţi­nând MApN. Mai multe tancuri ale UM 01115 Giroc au fost blocate de către persoane civile înarmate cu răngi şi bare metalice, pe Calea Girocului. Gl. mr. Guşă Ştefan a ordonat recuperarea blindatelor, întrucât pentru întreaga zonă acestea prezentau pericol de explozie. Au fost formate subunităţi, care au deschis focul în plin asupra mulţimii care a fost împrăştiată, iar tancurile tractate în unitate. Recuperarea acestor tancuri s-a făcut cu preţul multor vieţi omeneşti”, se arată în rechizitoriu.
Concomitent, o coloană de manifestanţi a fost supusă focului militar în dreptul Facultăţii de Electrotehnică. Au tras atât trupele MI, cât şi cele ale MApN. Coloana s-a împrăştiat, fiind urmărită de scutieri care au efectuat arestări. „Unii militari au făcut uz de baionetă”, se mai arată în document. La orele 18:45, MApN a trans­mis către Comandamentul Marii Unităţi Mecanizate din Timişoara indicativul militar „Radu cel Frumos”, ce reprezenta trecerea la alar­ma de luptă parţială, indicativ transmis ul­te­rior tuturor unităţilor din garnizoană. Ulte­rior, în judeţul Timiş s-a declarat „stare de ne­ce­sitate”. Drept urmare, s-a trecut la înarmarea militarilor cu muniţie de război.
În seara zilei de 17.12.1989, pentru cercet­a­rea persoanelor reţinute la Penitenciarul Ti­mi­şoa­ra, s-a deplasat, din Bucureşti, Diaconescu Gheor­ghe – procuror general adjunct al Ro­mâniei, însoţit de o echipă de procurori. „Acesta a dispus neautopsierea cadavrelor din Timişoara”, se precizează în rechizitoriu”. (sursa: Europa Liberă)
Dar ceea ce vrem să semnalăm în articol este goana după privilegii a celor care au făcut parte din sistemul ceauşist. După cum puteţi observa, generalul Nicolae are în prezent certificat de Revoluţionar Remarcat prin Fapte Deose­bite, ceea ce îi conferă un bonus lunar la pensie de aproximativ 1000 de lei.
Mai mult decât atât, Roman a depus o cerere de a i se acorda certificat de Revoluţionar cu Rol Determinant, dar i-a fost respinsă. Scopul acestui demers a constat în obţinerea unei su­me considerabile, acordată retroactiv din 2015 până în prezent, mai precis de peste 20 de mii de euro. Ulterior, dacă ar fi primit certificatul de Revoluţionar cu Rol Determinant ar fi be­neficiat şi de o indemnizaţie lunară de 2020 de lei. Totodată, şi soţia acestuia a depus o cerere de a i se acorda statutul menţionat anterior, dar i-a fost respinsă”, scrie Podul.ro.
DOCUMENT EXCLUSIV – Intervalul orar pe parcursul căruia a acţionat Roman, coordonând măcelărirea manifestanţilor alături de militarii din subordine…
Mai mult decât atât, în condiţiile în care a par­ticipat la masacrul contra revoluţionarilor de la Timişoara, Roman nu a avut nicio proble­mă în a solicita cu nonşalanţă, atenţie, certificat de Revoluţionar cu Rol Determinant, dar ce­rerea i-a fost respinsă.
În cele ce urmează, vă prezentăm un fragment de document oficial al UM 01185 în care putem observa că teroristul Roman Nicolae, în data de 17 decembrie, la acea vreme căpitan, a avut în subordine 25 de militari, coordonând împreună cu celelalte unităţi masacrul contra revoluţionarilor între orele 2:00 – 3:30.
Re­voluţionarii sunt intitulaţi în respectivul document, pe care vi-l prezentăm aici, drept ”elemente cu comportare necorespunzătoare”. Pe parcursul nopţii cu pricina, Roman a coordonat atât uciderea, dar şi arestarea manifestanţilor.
Suspiciunile conform cărora Roman a parti­ci­pat activ la masacrul contra revoluţionarilor de la Timişoara, în decembrie 1989, au fost con­firmate de jurnalistul Mălin Bot, care a fă­cut trimitere la un document care prezintă uni­tă­ţile militare ale MApN care au participat la represiune. Roman a făcut parte din UM 01185 Regimentul Mecanizat.
Vă prezentăm şi desfă­şurarea regimentului din care a făcut parte şi can­didatul AUR la Camera Deputaţilor: ”Re­gimentul a acţionat în noaptea de 16/17 decembrie cu circa 160 de militari în zona Parcul Central Piaţa Libertăţii – Piaţa 700 – Circumvalaţiuni – Piaţa Dacia, Torontal, iar în 17 decembrie cu 220 de militari dislocaţi astfel: 100 la Poşta Mare – Hotel „Continental, 80 la Podul Decebal – Piaţa Traian, 40 în Piaţa Libertăţii – Operă – Catedrală. În data de 18 decembrie unitatea desfăşoară în Timişoara aproximativ 200 de soldati, 7 TAB-uri, 4 autocamioane şi o autospecială”.
Cu atât mai grav este cazul generalului Ro­man, în condiţiile în care în prezent deţine un certificat de Revoluţionar cu Merite Deosebite şi, mai mult, vrea să obţină statutul de Luptător cu Rol Determinant în Revoluţia Română pentru a primi retroactiv, din 2015 încoace, peste 20 de mii de euro indemnizaţie şi ulterior o sumă acordată lunar de 2020 de lei.

Simion l-a luat în braţe pe teroristul din 17 Decembrie 1989, minţind cu neruşinare: ”A pactizat cu revoluţionarii”

Deşi au fost publicate documente care atestă implicarea unor parlamentari aleşi din partea AUR în reprimarea sângeroasă a Revoluţiei din 1989, copreşedintele AUR George Simion a făcut tot timpul front comun cu aceştia, în timp ce colegii săi de partid se bat cu pumnul în piept în mod ipocrit, aproape în fiecare emisiune, că nu au primit securişti în rându­rile aur-iştilor.
Într-o intervenţie în emisiunea ”Bună, Ro­mânia!” de la B1TV, Simion a declarat pe 16 decembrie că partidul său ia în calcul doar invalidarea mandatului de parlamentar al lui Francisc Tobă, în timp ce pe Nicolae Roman şi Mircea Chelaru îi protejează.
Mai mult decât atât, Simion a precizat că Nicolae Roman, ales parlamentar din partea AUR Buzău, a fost de partea revoluţionarilor de la Timişoara, aspect contrazis de toate de­claraţiile vremii dar şi de documente oficiale care infirmă acest lucru.
Iată şi o parte din dialogul din timpul emisiunii:
Răzvan Zamfir (moderator): Când avem o decizie a partidului în cazul Tobă, în cazul Roman, în cazul Chelaru?
Simion: Până vineri seară. În cazul lui Ni­colae Roman vă spun că am stat personal să văd dacă se află în această situaţie de care este acuzat încă de acum o lună jumătate şi am re­alizat că e acuzat pe nedrept. A pactizat domnul Roman cu revoluţionarii.
Răzvan Zamfir (moderator): Domnule Po­po­vici, sunteţi revoluţionar din Timişoara. Dvs. ce ne spuneţi despre Nicolae Roman care, iată, că în urma unor analize AUR a pactizat cu revoluţionarii?
Popovici: Aţi condus excepţional discuţia. L-aţi auzit pe Simion încurcându-se în minciunile pe care nu mai ştie cum să le debiteze. Pe de-o parte strigă “păcat de sângele vârsat!”, iar pe de altă parte pune criminalii pe liste.
Răzvan Zamfir (moderator): Dar a pactizat cu revoluţionarii generalul Nicolae Roman, aşa cum susţine Simion?
Popovici: Ce să pactizeze când pe 17 De­cembrie 1989 el trăgea în timişoreni?! Cu cine să mai pactizeze un criminal ca ăsta?
Simion: Sute de revoluţionari din Timişoara ne cunosc, cunosc adevărul. Nu avem decât să transformăm în cancan ziua de azi.
Popovici: A pune nişte criminali pe lista partidului este un cancan?
Simion: Vă mulţumesc pentru invitaţie! O seară bună!”
Acesta este, pe scurt, portretul deputatului AUR de Buzău, fost general şi căsăpitor al re­voluţionarilor din decembrie 1989, portret asu­­pra căruia vom reveni şi cu alte aspecte, nu înainte de a ne întreba, dacă buzoienii ar fi cu­noscut faptele sale, i-ar mai fi acordat votul, întrebare pe care ne-o vom pune ori de câte ori va fi cazul şi pentru fiecare fost candidat şi actual parlamentar.

Adrian BÎSCĂ