Publicat la: 20.01.2017. 19:06 / 4.998 views

UN CIMITIR NECESAR. PRIMĂRIA CAUTĂ SOLUŢII PENTRU AMENAJAREA UNUI CIMITIR MUNICIPAL

De ani buni, municipiul Buzău se confruntă cu o adevărată criză a locurilor de veci. Cele patru cimitire municipale administrate de Urbis Serv sunt pline, iar cimitirul Sfântul Gheorghe a fost mărit anul trecut cu alte câteva sute de locuri. Singura soluţie pentru a ieşi din acest impas este aceea de a se construi un nou cimitir municipal de capacitate mare.

teren viran 1Oraşul Buzău deţine patru cimitire municipale, administrate de Urbis Serv. Este vorba despre cimitirele Dumbrava, Eroilor, Cimitirul Sfântul Gheorghe şi cel de la Fabrica de Bere.

De-a lungul anilor, acestea au fost ocupate în totalitate şi edilii caută soluţii pentru rezolvarea crizei locurilor de veci.

O solutie temporara a fost mărirea cimitirului Sf. Gheorghe din bariera Brăilei şi suplimentarea acestuia cu câteva sute de locuri, insuficiente pentru numărul de solicitări anuale.

Se impune construirea unui cimitir nou de mare capacitate, dar municipalitatea nu dispune de un teren propriu adecvat.

Cimitirul Sfântul Gheorghe este cel mai mare dintre cele patru deţinute de Primărie şi are o capacitate de peste 6.500 de locuri. Doar foarte puţine parcele au mai rămas neocupate şi o parte dintre ele sunt păstrate pentru situaţii speciale.

Populaţia oraşului este îmbătrânită şi, chiar dacă mai există locuri de veci în cimitirele parohiale, Primăria trebuie să le asigure buzoienilor şi acest ultim serviciu.

Dacă Garnizoana Buzău va ceda municipalităţii un teren destul de mare şi, mai ales, dacă se va obţine binecuvântarea Arhiepiscopiei, Buzăul ar putea avea un cimitir nou în viitorul apropiat.

În fiecare an, între 1000 şi 1200 de buzoieni părăsesc această lume şi au nevoie de locuri de veci, unde să odihnească pentru veşnicie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!