SAUNĂ ÎN MAXI-TAXI. FĂRĂ AER CONDIŢIONAT, LA 35 DE GRADE

SAUNĂ ÎN MAXI-TAXI. FĂRĂ AER CONDIŢIONAT, LA 35 DE GRADE

Numai călător să nu fii, la Buzău, într-un microbuz de transport în comun. Pe aproape toate liniile de transport, şoferii nu pornesc aerul condiţionat, poate din spirit economic. În alte microbuze, instalaţia de aerisire lipseşte cu desăvârşire. Singurii care au de suferit sunt, ca de obicei, călătorii, plătitori de bilet.

maxi taxiÎn miezul zilei, la 35 de grade, este destul de dificil să respiri chiar şi în locurile mai umbroase ale oraşului. Devine, însă, un chin, să circuli cu microbuzele care asigură transportul în comun, în municipiul Buzău. Călătorii nu beneficiază de nicio facilitate, chiar dacă unele dintre microbuze sunt noi şi prezintă un aspect decent. La orele de vârf, aproape orice maxi-taxi din oraş se transformă într-o saună, încărcată până la refuz. Totul pentru profitul operatorilor, care trebuie să-şi scoată, cumva, pârleala.

Din fericire pentru patronii de maxi-taxi, buzoienii s-au resemnat de mult şi acceptă atît tarifele mărite, cât şi gradul de  confort limitat. În acest context, ar trebui ca transportul în comun asigurat de Trans-Bus să beneficieze de un avantaj, dar, din cauza intervalelor de timp mari în care sosesc autobuzele, buzoienii preferă să călătorească tot cu maxi-taxi.

Ar fi de aflat dacă în caietele de sarcini ale licitaţiilor de traseu sunt, sau nu, stipulate aparatele de aer condiţionat, un accesoriu atât de obişnuit într-un mijloc de transport al secolului 21. Dacă nu, aşteptăm, ca de obicei, un accident mortal, într-un mijloc de transport, care să genereze, apoi, reglementări mai drastice. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:

2 Comentarii la: “SAUNĂ ÎN MAXI-TAXI. FĂRĂ AER CONDIŢIONAT, LA 35 DE GRADE

  1. Daca articolul de fata ar fi facut referire si la faptul ca nici autobuzele TransBus nu au aer conditionat, atunci ar fi fost un articol bun, scris pentru buzoieni.
    Trebuie tras la raspundere fostul wc-primar Barla care nu a prevazut in caietul de sarcini pentru atribuirea licentelor de traseu ca microbuzele sa fie dotate cu instalatii de climatizare pentru calatori.

  2. Buzoienii isi merita soarta, din pacate.

    Buzaul a ramas singura resedinta de judet in care mafia maxi-taxi sa aiba o pondere atat de mare (2:1, 2 maxi-taxi la 1 autobuz) si, mai ales, nu se intampla NICAIERI in tara ca traseele firmelor de maxi-taxi sa se suprapuna apoape 100% peste traseele Transbus pe care le capuseaza intens.

    Banii negri care ies din smenul maxi-taxi si zvonurile privind implicarea unor papagali politici in smen sunt indicii suficiente despre motivele pentru care in Buzau inca exista maxi-taxi, desi restul oraselor le-au eliminat, vezi Iasi, Pitesti, Galati, iar altele nu au permis niciodata asemenea nenorociri rutiere pe strazi…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și