Publicat la: 18.02.2019. 19:25 / 1.301 views

SĂRBĂTORI POPULARE ROMÂNEŞTI. EXPOZIŢIE DE DRAGOBETE ŞI MĂRŢIŞOR

Astăzi a fost vernisată expoziţia Sărbători populare româneşti – Dragobete şi Mărţişor, la Galeriile de Artă ale Centrului Judeţean pentru Cultură şi Artă din bulevardul Bălcescu. Peste 20 de artişti şi creatori populari din întreg judeţul expun mărţişoare, felicitări şi alte creaţii artistice specifice sărbătorilor de Dragobete şi Mărţişor.       

expo martisoare 1Sala de expoziţie a Centrului Judeţean de Cultură şi Artă de la Galeriile de Artă este de astăzi locul în care buzoienii pot admira adevăratele mărţişoare tradiţionale româneşti.

Artişti şi meşteri populari din tot judeţul expun mărţişoare, felicitări, obiecte tradiţionale şi alte creaţii artistice dedicate primăverii.

Copiii de la Centrul nr. 5 Beceni, de la Palatul Copiilor, Şcoala Gimnazială Merei şi de la Liceul Agricol vor fi continuatorii tradiţiilor populare buzoiene iar lucrările expuse dovedesc faptul că arta populară va dăinui.

Peste 20 de artişti şi creatori populari din tot judeţul expun pe simeze creaţiile

dedicate celor două evenimente.

Copiii de la Beceni i-au cântat La mulţi ani doamnei directoare, de ziua ei.

Admiratoare declarată a artei populare româneşti, Maria Ioniţă îi îndeamnă pe buzoieni să viziteze expoziţia de la Galeriile de Artă, o „alternativă a frumosului la kitsch”

Expoziţia de mărţişoare oferă un prilej excelent tuturor celor care menţin tradiţia de Dragobete, de 1 şi de 8 martie, să cumpere obiecte cu adevărat originale. Sunt mici bijuterii pe care meşterii populari le confecţionează în serii mici şi care merită să fie dăruite doamnelor şi domnişoarelor de Mărţişor şi nu numai.

Expoziţia va fi deschisă pentru vizitatori până pe 8 martie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!