Publicat la: 19.04.2019. 18:19 / 881 views

SALVAŢI CÂINII DIN ADĂPOST! 67 DE CÂINI ÎŞI AŞTEAPTĂ STĂPÂNII

La Adăpostul pentru câinii comunitari sunt îngrijiţi în prezent 67 de câini fără stăpân, capturaţi de pe străzile Buzăului. Printre ei sunt şi exemplare extrem de reuşite, dar şi pui, care sunt cazaţi separat de animalele mature, împreună cu mama lor. Începând de luni, ca urmare a unui contract încheiat cu Cantina Socială, masa câinilor din Adăpost va fi suplimentată şi diversificată.

padoc 2Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Buzău administrat de Urbis Serv are o capacitate de 400 de locuri în padocuri, dintre care sunt ocupate în prezent doar 67.

Cu toţii au fost capturaţi ca urmare a sesizărilor locuitorilor din Buzău la numărul de telefon 0722-600.099.

La acelaşi număr de telefon, buzoienii se pot programa pentru adoptarea unuia sau mai multor exemplare, dacă sunt interesaţi să le salveze viaţa şi să se îngrijească de ei.

În luna aprilie, au fost adoptaţi 53 de câini iar cei de la Adăpost speră ca în lunile următoare numărul lor să crească.

Pentru a putea adopta un câine fără stăpân, buzoienii trebuie să meargă la Adăpostul pentru câinii fără stăpân, aflat în incinta Pepinierei Urbis Serv din cartierul Simileasca.

Pentru adoptarea câinilor de la Adăpost nu este percepută nicio taxă şi este necesară doar o copie după cartea de identitate pentru întocmirea actelor de adopţie.

Cheltuielile pentru controlul medical, vaccinarea, deparazitarea şi sterilizarea exemplarelor alese sunt achitate de Primărie.

În fiecare lună sunt capturaţi din oraş între 110 şi 130 de câini fără stăpân.

Aproape jumătate dintre ei au norocul de a fi adoptaţi.

Ceilalţi, din păcate, după o perioadă de găzduire în care sunt cazaţi, hrăniţi şi îngrijiţi la Adăpost vor fi pleca, dar nu pe străzile unde s-au născut. Vor fi trimişi pe cealaltă lume, unde ar trebui să existe şi un rai al câinilor în care aceştia să ajungă după moarte.

Chiar în aceste zile, Adăpostul pentru câini fără stăpân a reuşit să obţină toate aprobările necesare pentru suplimentarea şi diversificarea meselor pentru căţei, cu hrana rămasă nedistribuită de la Cantina Socială.

Pentru buzoienii care doresc să adopte un căţel şi care nu se pot deplasa până la Adăpost, este posibil ca, în viitorul apropiat, să se organizeze un târg de adopţii la locul de joacă pentru câini din Parcul Crâng. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!