Publicat la: 28.11.2017. 18:58 / 841 views

PAŞAPORT CULTURAL. PROIECT INIŢIAT DE CONSILIUL JUDEŢEAN

Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de ieri un proiect menit să-i implice pe elevi în viaţa culturală a comunităţii buzoiene. Aceştia vor fi impulsionaţi să participe la piese de teatru, la vizionări de filme, la diverse activităţi culturale, dar şi să frecventeze bibliotecile. Cei care vor reuşi în timp să se integreze în proiect, vor primi un paşaport cultural.

vizita teatru 2Proiectul „Cultură – Porţi deschise pentru elevii din judeţul Buzău”, a trecut ieri de prima etapă.

După ce aleşii judeţeni l-au aprobat în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, a fost convocată o primă şedinţă cu reprezentanţii instituţiilor culturale subordonate CJ şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Teatrul George Ciprian, Muzeul Judeţean, Biblioteca Vasile Voiculescu şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă îşi vor adapta activităţile în aşa fel încât să creeze evenimente culturale dedicate elevilor buzoieni.

Cei mai „harnici” dintre aceştia, dar şi profesorii lor, care vor contribui la integrarea elevilor în programul de culturalizare iniţiat de Consiliul Judeţean, vor primi un paşaport special.

Se doreşte ca, în viitor, fiecare elev buzoian, indiferent de zona în care trăieşte, să vadă cu ochii lui o piesă de teatru, o expoziţie de artă ori un film de referiţă, sau să citească o carte.

Consiliul Judeţean şi instituţiile de cultură din subordine, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor organiza evenimente culturale dedicate elevilor, la care aceştia să participe in număr cât mai mare. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!