Publicat la: 13.07.2020. 17:55 / 223 views

NECROPOLE BUZOIENE. VOR FI CONSTRUITE TREI CIMITIRE NOI LA BUZĂU

Criza de locuri de veci din Buzău ar putea fi rezolvată prin construirea celei mai mari și mai moderne necropole din oraș. Alte două cimitire urmează să fie construite în parohia Simileasca și la ieșirea spre Vernești. În cel din urmă își vor găsi odihna veșnică toți buzoienii de alte religii decât cea ortodoxă.

cimitirDe mai mulți ani, Primăria  încearcă să construiască un cimitir municipal absolut necesar pentru a rezolva criza de locuri de veci din Buzău.

De exemplu, în 2017 au fost înregistrate peste 2100 de decese, în timp ce locuri de veci neocupate erau doar 861, în toate cimitirele municipale și parohiale din oraș.

După aproximativ un an și jumătate, edilii au preluat de la  Garnizoana Buzău, un teren de 5,7 hectare, situat în spatele unităților militare din Micro XIV, către Șoseaua Nordului.

În ședința CLM din 20 iulie, se va supune aprobării aleșilor PUZ-ul pentru acest cimitir municipal, pentru a se putea trece la următoarele etape ale construirii celei mai mari și mai moderne necropole din oraș.

Alte două noi cimitire se află în lucru, unul de 5000 de metri patrați în Simileasca, repartizat parohiei din cartier și încă unul la ieșirea din Buzău către Vernești.

Acesta din urmă ii va adăposti pe buzoienii de alte religii decât cea ortodoxă care, conform afirmațiilor edililor, ”în momentul acesta nu sunt primiți în cimitirele din Buzău”.

Oraşul Buzău deţine patru cimitire municipale, administrate de Urbis Serv. Este vorba despre cimitirele Dumbrava, Eroilor, Cimitirul Sfântul Gheorghe şi cel de la Fabrica de Bere. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!