Publicat la: 19.12.2018. 18:50 / 627 views

MĂSURI PENTRU O APĂ CURATĂ DE SĂRBĂTORI. COMPANIA ANUNŢĂ UNDE POT APĂREA PROBLEME

Oficialii Companiei de Apă anunţă că au luat toate măsurile necesare pentru a reduce riscul apariţiei de apă murdară la robinete în perioada Sărbătorilor. Este ştiut faptul că, în preajma marilor sărbători, consumatorii din mai multe zone ale oraşului au de suferit. În ultima perioadă, a fost pus în aplicare un plan de intervenţie la reţea, foraje şi puncte termice, astfel încât să nu mai existe multe probleme cu apa de la robinete.

blocuri 2Una dintre cauzele apariţiei apei murdare la robinete este legată de întreruperile frecvente de tensiune la sistemele de foraj ale Companiei, mai ales în perioda de consum mare. Între timp, s-au asigurat surse alternative de energie electrică pentru toate cele 62 de foraje.

De asemenea, lucrările de întreţinere şi curăţare ale sistemului de alimentare cu apă au fost realizate într-un ritm mai alert în această perioadă, fiind vizată întreaga reţea de 235 de kilometri. 

Pe de altă parte, oficialii Companiei de Apă precizează că din cele 41 de staţii hidrofor din municipiu, doar jumătate sunt prevăzute cu filtre. Pentru că investiţiile în noi filtre nu au fost trecute în bugetul din acest an, abia din 2019 ar urma să fie eliminate această problemă. În aceste condiţii, există în continuare riscul apariţiei unor neplăceri pentru buzoienii din anumite zone ale oraşului. 

Problemele de turbiditate pe fondul consumului ridicat de apă îşi au cauza şi în supradimensionarea reţelelor din câteva cartiere ale municipiului.

Oficialii Companiei de Apă îi roagă pe buzoieni ca, de Sărbători, să semnaleze orice problemă în calitatea apei, la numărul de Dispecerat, 0238.715.438. În premieră, mai multe echipe ale operatorului regional sunt consemnate la domiciliu, pentru a putea interveni rapid la toate sesizările din perioada Sărbătorilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!