Publicat la: 20.01.2020. 19:04 / 628 views

MAI MULT ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL ÎN 2020. DOAR 45%, CLASE DE ÎNVĂŢĂMÂNT TEORETIC

Anul şcolar viitor vine la Buzău cu o creştere a claselor din învăţământul tehnologic şi profesional. Este o condiţie pe care responsabilii din educaţie trebuie să o respecte, astfel încât să se ajungă la un procent de 60% de clase în învăţământul tehnic şi profesional.

sudura 3Planul de şcolarizare a fost finalizat şi arată un procent mai scăzut pentru învăţământul teoretic, în favoarea învăţământului tehnologic şi preofesional.

În noul planul de şcolarizare nu se mai regăsesc două clase de la învăţământul teoretic. În schimb, la învăţământul profesional dual se constată o creştere a solicitărilor din partea agenţilor economici pentru formarea elevilor în diverse meserii.

La admiterea în liceu din acest an vor avea acces toţi absolvenţii de gimnaziu, indiferent de media obţinută la evaluarea naţională, după ce Ministerul a anulat decizia anterioară prin care se reintroducea pragul minimal 5. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!