Lanț întins! Bicicleta a devenit un nou mijloc de transport urban

Lanț întins! Bicicleta a devenit un nou mijloc de transport urban

Mult-așteptatul sistem de transport cu bicicletele din Municipiul Buzău a fost inaugurat oficial. Primii care au testat bicicletele municipale au fost edilii Constantin Toma și Ionuț Apostu. O jumătate de oră în șa costă doar un leu de persoană.

Astăzi a fost inaugurat oficial sistemul de închiriere a bicicletelor „Buzău VeloCity”.Prețul de închiriere al oricărui tip de bicicletă din cele trei de care dispune sistemul este de 1 leu pentru o jumătate de oră.

Cardul personalizat pentru deblocarea vehiculelor pe două roți poate fi obținut după completarea unei cereri aflată pe siteul Primăriei. Închirierea se poate face și cu o aplicație pe telefon.

Dacă bicicleta se strică pe traseu, se anunță dispeceratul la numărul de telefon înscris pe card sau în aplicație. Primul incident s-a petrecut deja, chiar în seara premergătoare inaugurării sistemului.

Atunci când cineva încearcă să deblocheze o bicicletă forțând încuietoarea, se declanșează o alarmă în sistem. Dacă bicicleta nu mai este readusă într-una dintre stații, ea poate fi depistată prin GPS și recuperată.

Pentru a coordona transportul cu bicicletele cu cel asigurat de TransBuz, a fost accesat un nou proiect pe fonduri europene.

Primele demonstrații de mers cu bicicleta municipală au fost făcute de primarul Toma și viceprimarul Apostu, care au învățat cum să le deblocheze și să le reîncuie în doc.

Începând de astăzi, 15 noiembrie 2023, buzoienii au la dispoziție un nou mijloc de transport pus la dispoziție de Primăria Buzău.

Condițiile meteo nu sunt favorabile folosirii bicicletelor municipale în această perioadă dar, din primăvară până când anotimpul rece se va instala din nou, probabil că acestea vor deveni preferatele celor care se deplasează prin oraș.

Pentru a încuraja folosirea vehiculelor pe două și trei roți, Municipalitatea va continua să extindă pistele de biciclete în tot orașul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și