Publicat la: 30.09.2015. 19:14 / 3.768 views

FESTIVALUL CÂRNAŢILOR DE PLEŞCOI. A OPTA EDIŢIE A SĂRBĂTORII TRADIŢIONALE DIN BERCA

Sâmbătă şi duminică, pe 3 şi 4 octombrie, Berca va deveni din nou centrul de atenţie pentru buzoienii care apreciază tradiţiile zonei şi mai ales, cârnaţii de Pleşcoi!

festival bercaCea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Cârnaţilor de Pleşcoi, organizat şi găzduit de Casa Matei din Berca se va desfăşura conform obiceiului.

Muzica şi dansurile populare susţinute de artiştii de la Centrul Judeţean de Cultură şi Artă vor întreţine buna dispoziţie a oaspeţilor, pe parcursul celor două zile de sărbătoare.

În organizarea festivalului au apărut şi câteva schimbări importante, de bun augur pentru o manifestare tradiţională buzoiană.

Muzeul Judeţean va participa cu o expoziţie, care va exemplifica valoarea zonei, din punct de vedere istoric şi arheologic.

Nu va lipsi nici demonstraţia de gătit la ceaun, susţinută anul acesta de un invitat surpriză.

Aşadar, sâmbăta şi duminica viitoare, buzoienii sunt aşteptaţi la festivalul de la Casa Matei din Berca, unde vedetele de necontestat vor fi celebrii Cârnaţi de Pleşcoi!

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!