Publicat la: 03.05.2018. 18:15 / 979 views

FESTIVAL LEGUMICOL.TOMATELE DE BUZĂU VOR FI VEDETELE

Un nou festival este pe cale de a apărea pe harta de evenimente buzoiene din acest an. Primăria Buzău, împreună cu Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură, vor organiza prima ediţie a Festivalului Tomatelor.        

targ-toamnaPrima ediţie a Festivalului Tomatelor ar putea fi organizată în această toamnă la Buzău.

Principalii organizatori ai evenimentului sunt Municipalitatea buzoiană şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură, care are rezultate excepţionale pe plan naţional şi internaţional.

De-a lungul anilor, Staţiunea a creat soiuri noi de roşii, dar a avut grijă să le păstreze şi pe cele tradiţionale româneşti, care riscau să se piardă.

Organizatorii contează şi pe participarea la festival a unor specialişti, producători şi procesatori de peste hotare, care să-şi împărtăşească ultimile noutăţi despre vedeta festivalului, tomata.

Cercetătorii de la Staţiune, oficialităţile locale şi cea mai mare parte din comunitatea buzoiană speră ca până la toamnă, când va avea loc festivalul, să se aprobe şi înfiinţarea Băncii de Gene la Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!