VIDEO !! PS CIPRIAN CÂMPINEANUL, NOUL ARHIEPISCOP AL BUZĂULUI ŞI VRANCEI! UPDATE: A AVUT 41 DE VOTURI DIN 47! AFLĂ CV-UL SĂU IMPRESIONANT!

VIDEO !! PS CIPRIAN CÂMPINEANUL, NOUL ARHIEPISCOP AL BUZĂULUI ŞI VRANCEI! UPDATE: A AVUT 41 DE VOTURI DIN 47! AFLĂ CV-UL SĂU IMPRESIONANT!

În această dimineaţă, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit pentru a decide noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei. Cei doi candidaţi au fost episcopul-vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul şi Părintele Ambrozie, Episcopul Giurgiului. În urmă cu puţin timp, în urma votului exprimat de membrii Sfântului Sinod al B.O.R., a fost ales cel care de la început a fost creditat cu cele mai multe şanse.

Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul a fost ales cu un număr de 41 voturi, în timp ce Părintele Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a avut doar 6 voturi. Ciprian Câmpineanul s-a născut în data de 19.04.1965 – Suhuleţ, judeţul Iaşi. În 1987 a absolvit Seminarului Teologic Buzau, ca şef de promoţie. În 1992 s-a licenţiat la Facultatea de  Teologie Ortodoxă Bucureşti. În 1997 devine doctor în Teologie la Universitatea Aristotelică din Tesalonic, Grecia. Între 1998 -1999 urmează studii de bizantinologie şi ecumenism la Bari, Italia.

Vorbeşte trei limbi străine: greacă, franceză şi italiană. În 1992, a intrat în monahism la Mănăstirea Crasna din judeţul Prahova. În 2000 a fost hirotonit ieromonah iar în iulie 2002 a fost ales Episcop-vicar patriarhal (hirotonit arhiereu la 22 septembrie 2002), coordonând Cancelaria Sfântului Sinod şi sectoarele Relaţii Bisericeşti şi Interreligioase, Comunităţi Externe şi Social- Filantropic. Din anul 2009, este Secretarul Sf. Sinod al B.O.R., preşedinte al Comisiei Patristice a Patriarhiei Române, membru în Comisia  Mixtă de Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică şi membru în Conferinţa Panortodoxă Presinodală. Părintele Ciprian Câmpineanul va fi întronizat în data de 10 martie, la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Buzău.