Publicat la: 29.12.2015. 19:52 / 802 views

BOALĂ DE SPITAL. INFECŢIILE INTRASPITALICEŞTI SUNT SUBRAPORTATE

spitalTragedia de la Colectiv a declanşat efecte la mai toate nivelurile şi s-a propagat în mai multe domenii de activitate. Un medic de la Spitalul de arşi a dezvăluit că unii dintre răniţii de la Colectiv au murit din cauza bacteriilor din spital şi nu doar a traumelor suferite în incendiu.

Infecţiile intraspitaliceşti sunt prezente în toate spitalele din lume.

Şi la Buzău, din ianuarie până în luna noiembrie, inclusiv, au fost raportate 148 de cazuri de infecţii nosocomiale.

Pentru că Buzăul nu este un judeţ pilot, monitorizarea infecţiilor se face conform unor practici intrate în rutină.

La Buzău, incidenţa unor astfel de cazuri este de 0,22%, faţă de 2% cât este acceptat pentru fiecare unitate spitalicească.

De cele mai multe ori, cifrele raportate sunt mult mai mici decât în realitate.

Prevenirea infecţiilor din spitale este dificilă, necesită cheltuieli importante şi depinde de condiţiile din unitatea respectivă.

Un aport apreciabil la răspândirea acestor infecţii este adus şi de vizitatorii din spitale, care circulă liber prin mai toate secţiile.

Cele mai predispuse la infecţiile intraspitaliceşti sunt secţiile de nou-născuţi, cele cu profil chirurgical şi de terapie intensivă, precum şi cele pentru arşi.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!