Publicat la: 26.07.2018. 18:16 / 775 views

AU CERUT 39, AU PRIMIT DOAR 7,6 MILIOANE DE LEI. BANI DE LA GUVERN PENTRU REFACEREA INFRASTRUCTURII

Buzăul a cerut 39 de milioane de lei, dar a primit doar 7,6 milioane din partea Guvernului, pentru lucrări de refacere a infrastructurii afectate de calamităţile din peroada iunie-iulie. Banii au fost alocaţi către 14 din cele 18 comune aflate pe lista cu probleme.

chilii 4Pe 2 iulie, într-o vizită de lucru în zona calamitată din comuna Chiliile, premierul Viorica Dăncilă le cerea autorităţilor judeţene să întocmească de urgenţă un raport cu suma necesară refacerii infrastructurii afectate de inundaţii şi viituri. După două zile, Prefectura a trimis la Bucureşti o evaluare a pagubelor, estimate la 39 de milioane de lei.

Abia după trei săptămâni, Executivul a aprobat pentru judeţul Buzău fonduri destinate intervenţiilor de urgenţă în zonele calamitate. Peste 7,6 milioane de lei este suma alocată pentru lucrări în 14 din cele 18 comune care au solicitat sprijin financiar.

Având în vedere că banii nu sunt suficienţi pentru acoperirea tuturor pagubelor, nu sunt excluse şi alte alocări din partea Guvernului.

Cele mai mari alocări, între 700.000 şi un milion de lei, au fost primite de comunele Valea Salciei, Căneşti, Chiliile şi Lopătari. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!